Talpraesett női vezetőként a kutyatartás is boldogabb

A szerelem akkor érkezik meg az életünkbe, amikor arra a legkevésbé se számítunk. Mivel egy hosszabb kapcsolatból léptem ki, nem gondoltam volna, hogy képes leszek újra rálépni a szerelem kalandos ösvényeire. A számításaimat azonban „keresztülhúzta” egy rendkívül odaadó és kedves férfi, akibe mondhatni első látásra beleszerettem. Rögtön kiderült, hogy ő is ugyanolyan nagy állatbarát, mint én, annak ellenére, hogy sajnos nekem eddig nem adatott meg, hogy saját háziállatom legyen.

Újdonsült szerelmemnek ráadásul egy gyönyörű szép huskyja is van, akivel – úgy, mint gazdájával – azonnal egymásba is szerettünk. A kapcsolatunk nagy iramban fejlődött, már az első hónaptól kezdve azt éreztem, mintha már évek óta együtt lennénk. Éppen ezért gyorsan eljutottunk a közös kiskutya vásárlásának gondolatához is, ami nekem külön öröm volt, hiszen ebben még soha nem lehetett részem. Mivel a párom sokat dolgozik vidéken, úgy döntöttem először felmérem a terepet, és elnézek néhány kisállat boltba és kutyamenhelyre, hogy felgyorsítsam az eseményeket.

A különböző helyszínekre autóval mentem, miközben folyamatosan azon gondolkoztam, hogy ideje lenne már lecserélnem a kocsimon a gumikat nyárira. Nőként az ilyen dolgok nem igazán szoktak érdekelni, és hajlamos vagyok egy férfi ismerősömmel elintéztetni az autómmal kapcsolatos teendőket. Azzal a gondolattal mentem be az egyik ilyen napon kutyusokat nézegetni, hogy most már tényleg szólnom kell a páromnak a nyári gumival kapcsolatos elintéznivalókról, ám úgy tűnik nincsenek véletlenek.

A bolt eladója ugyanis épp egy szuper helyről beszélt az egyik vevővel, ahol mindenben segítenek, és pofon egyszerűen cseréltetheti le az ember az autó gumijait. Azonnal próbáltam lecsapni az alkalomra, és becsatlakozni a beszélgetésbe, lehetőleg a legkevésbé tolakodó módon. Szerencsére mindkét férfi nagyon kedves volt, és nemcsak információkkal láttak el, de felajánlották a személyes segítségüket is, amit természetesen udvariasan visszautasítottam. A szóban forgó hely – frappáns módon Gumidiszkontnak hívják – ráadásul olyan dolgokban biztosít segítséget, ami számomra nőként külön öröm, hiszen keresőjükben autótípus szerint meg tudom keresni a saját kocsimhoz tartozó pontos méretet, ráadásul egyszerűen, bankkártyával is van lehetőség fizetni. Ki mondja ezt ezek után, hogy a nyári gumira való váltás bonyolult, és csak és kizárólag férfiak intézhetik el?

A kutyakeresés közben szerzett információkon felbuzdulva, már aznap megrendeltem a nyári gumikat az autómra, ami rekord sebességgel, de másnapra ki is szállítottak. Mindezt ráadásul teljesen egyedül intéztem, mindenfajta férfi segítség nélkül, amire nemcsak én, de szerelmem is roppant büszke volt.

A történtek ráébresztettek arra, hogy igen is bármire képes vagyok, és egyáltalán nincs szükségünk nekünk, nőknek mindig arra várni, hogy a férfiasnak hitt dolgokban a segítségünkre legyenek. Ráadásul most már immár felelős kutyatartóként fontos, hogy minden biztonságot képes legyek megadni szeretett kedvencemnek, amihez hozzátartozik a nyári gumi időben való lecserélése is.