Kutyust venni hirdetésen keresztül?

A minap egy kisállatboltban voltam. Van egy kiskutyám, akinek az ételeket mindig ugyanabban a boltban veszem meg. Már ismernek itt, sokszor szoktam kisebb kedvezményeket kapni, esetleg jutalomfalatokat ajándékba a kutyusnak. Az üzletnek nagyon jól megy, régóta járok ide, úgyhogy már tudom, kik azok, akik rendszeres vásárlók, mellettük viszont gyakran észreveszem az újonnan betévedőket is. Általában a nagyon kedves kiszolgálás és a jó árak megfogják az embereket, ezért kevesen vannak, akik üres kézzel távoznak.

Amikor most legutoljára ott láttam, szóba elegyedtem egy új vásárlóval a boltban. Pont ugyanazt a kutyaeledelt néztük a polcon, ő pedig megkérdezte, milyen fajta kutyám van. Kiderült, hogy pár hete vett egy kutyát ő is, ugyanilyen fajtájút. Már régóta szeretett volna kutyát, de az ideje még csak most jött el. Kérdeztem, hol vette a kutyust, érdeklődtem, hiszen szívesen beszélek erről a témáról. Ő mondta, hogy egy ismerőse ajánlott neki egy oldalt, ahol apróhirdetések vannak különböző témákban. Nagyon érdekes oldal, számtalan hirdetést lehet itt találni, a hirdetés pedig ingyenes, így mindenki kedvére tud vásárolni, illetve eladni egyaránt.

Ezen az oldalon van egy „állatok” nevű kategória is, amin belül szűrni is lehet. Mivel őt amúgy is a kutyák érdekelték, rányomott a „kutyákra”, és látta, hogy vannak hirdetések is, ahol kutyákat is lehet venni. Még a helyet és az árat is ki lehet választani, így biztos, hogy csak azok a hirdetések jelennek meg, amire kíváncsi vagy.

Nézelődni kezdett, és meglátta a kutyust, aki azóta már az ő életét színesíti. Tudta, hogy ez amolyan szerelem első látásra, azonnal rá is kattintott a hirdetésre. Felvette a kapcsolatot a hirdetővel, aki gyorsan reagált, tekintve, hogy ezen az oldalon az üzeneteket is nagyon könnyen lehet kezelni.

Megbeszéltek egy időpontot, és minden teljesen simán ment, a kutyus pedig azóta nagyon boldog az új gazdijánál. Ezen a hirdetéses oldalon egyébként az állatok kategóriában rengeteg állattartással kapcsolatos dolgokat lehet találni, megfizethető áron. Így, aki ilyen helyről szeretne a kutyájának venni valamit, bátran megteheti.

Még azt is mondta, hogy azóta vett egy játékot is a kutyának, viszont keres egy olyan boltot, ahol jó áron több különböző kutyaeledel közül lehet válogatni. Itt eljött az én időm, elkezdtem ecsetelni neki, hogy mióta járok ide, miket szoktam venni, mi az, amiről tudom, hogy tuti jó a kutyusnak. Eléggé meggyőztem, aznap már rögtön be is vásárolt a boltban és mondta, hogy ezentúl ide fog járni. A bolt amúgy is közel van a lakásához, hozzáteszem, hogy az enyémhez is. Így aztán azt is megbeszéltük, hogy majd egyszer elmegyünk közösen is kutyákat sétáltatni. Örültem, hogy találkoztam vele, nagyon szimpatikusnak tűnt.

Aztán, amikor hazamentem, megnéztem én is ezt a hirdetős oldalt. Igaz, állatok témakörben nem kívánok semmit eladni, hiszen minden, ami otthon van, de már nem használjuk, az használt, a megrágott játékokat meg nem hiszem, hogy bárki is meg akarná venni tőlem. Részletes leírást is találtam arról, miket lehet hirdetni, így csináltam is egy profilt magamnak, mert rengeteg ruhám van, amiket nem hordok, vagy maximum egyszer voltak rajtam, így szívesen továbbadnám őket valakinek egy kisebb összegért cserébe. Mindenkinek csak ajánlani tudom az oldalt, ha apróhirdetésen gondolkozik.