Ahogyan a motorozásra, úgy egyszer a kisállat tartására is eljön az idő

Már régóta elhatároztam, hogy ha végre kertes házba költözök, akkor az lesz az első dolgom, hogy veszek egy kutyát. Nagyon szeretem az állatokat és nagyon hiányzik az életemből, hogy mellettem legyen egy kisállat, legyen szó igazából kutyáról, vagy macskáról. Azonban most még nincs erre lehetőségem, ugyanis nem szeretném, hogy szegényke egész nap egyedül legyen egy lyukba. Tudom, hogy nagyon sok felelősséggel jár egy házi kedvenc, de szerintem képes lennék megbirkózni ezekkel a kötelességekkel. Nem beszélve arról, hogy nagyon szeretném őt.

Minden új, mondjuk úgy, befektetés sok tervezéssel és gondolkodással jár. A kisállat esetében sem mindegy, hogy az ember melyik állatos boltból szerzi be, esetleg menhelyre megy, ami nekem valahogy jobban imponál, vagy esetleg valami ismerőstől, baráttól vásárolja meg kis kedvencét.

Jelenleg, ahogyan azt már említettem nem kutyus projekten dolgozom, hanem bukósisakot szeretnék vásárolni. A motorozás is egy olyan dolog az életemben, amit már nagyon régóta elszerettem volna kezdeni, de valahogy eddig még nem volt hozzá elég bátorságom. Meg az igazat megvallva fiatalnak is éreztem magam hozzá, a szüleim is mindig tiltottak tőle, mivel nagyon féltettek engem. Azonban 25 évesen úgy gondolom, hogy eljött az idő, hogy belevágjak. Végül is, ha tíz év alatt sem múlt el a motorozás iránt érzett szerelmem, akkor úgy gondolom, hogy ez már örök életre szól. Fel is kerestem egy oktatót, és igazán jól haladok a tanulással, illetve a vezetéssel. Úgy gondoltam, hogy még mielőtt megvenném a saját motorbiciklimet, veszek egy saját bukósisakot.

bukósisakCsak azután, hogy ezt elhatároztam döbbentem rá arra, hogy valójában nem tudok túl sokat arról, hogy hogyan érdemes kiválasztani a számunkra megfelelő sisakot. Még szerencse, hogy találtam egy weboldalt, ahol mindent megtudtam a bukósisak választásról és vásárlásról. Itt részletesen leírja, hogy hogyan kell kiválasztani a fejméretünknek megfelelő darabot, hogyan kell azt polírozni, honnan tudom, hogy jó minőségű sisakot veszek, illetve hogyan lehet azt festeni, ha valaki erre igényt tart. Ugyan itt ajánl egy másik oldalt, ahonnan le is lehet rendelni a kiválasztott bukósisakot. Már nézelődöm rajta egy ideje, igazából nagyon sok tetszik, most pont, hogy a bőség zavarában szenvedek.

Hamarosan megszerzem a jogosítványomat, meglesz a bukósisakom, és már félre tettem egy motorbiciklire is. Hogyha minden jól megy, akkor idén nyáron már motorral megyek a Balatonra kipihenni az év fáradalmait. A szüleimnek még nem mertem bevallani, hogy motorozni tanulok, úgy vagyok vele, előbb legyen meg a gépjármű vezetői engedélyem, majd utána kész tényekkel eléjük állok, így nem fognak tudni elbizonytalanítani az utamban.

Ahogyan ez az álmom is megvalósulni látszik, úgy remélhetőleg az is, hogy majd örökbe fogadok egy aranyos kiskutyát, aki a kertes házamban kénye-kedvére szaladgálhat majd. Ahogyan magamat ismerem, biztosan nagyon el fogom kényeztetni és meg fogok neki vásárolni minden féle játékot, sőt lehet, hogy velem is fog aludni. A következő négy éves tervemben ezek szerepelnek.