A háziállatok szeretete

Először is, azt gondolom, erre azok tudják igazán a választ, akiknek van valamilyen állatuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy akinek nincs, nem tudhatja, hisze lehet hogy volt neki régebben, vagy most nincs lehetősége tartani, vagy mondjuk tudatosan nem szeretne most állatok.

Bárcsak mindenki végig gondolná mielőtt bármilyen állatot vesz magához. Hogy miért? Annak a kis állatnak a sorsa attól a pillanattól kezdve a mi kezünkben van, mi leszünk rte a felelősek. Sokan nem így gondolják, és ezért is lesz gond belőle. Mint ahogy azt gondolom, akik a panelban tartanak állatot, ők nem igazán vannak tisztában a helyzettel, gondolok itt a nagyobb testű állatok tartóira. Őszintén, ha belegondolunk, való egy nagy németjuhász, vagy egy dog… de sorolhatnék itt számos kutya fajtát, aki nem is való egyáltalán a panelbe. Hiszen egy ekkora kutya mit kezd magával a négy fal között, egy két szobás lakásban? Mit tud csinálni?dog-280332_640

A betegségek

Ugyan úgy, mint ahogy mi is, úgy az állatok is lehetnek betegek, és akkor orvoshoz kell vinni őket. Nem csak akkor vagyunk felelősek érte, amikor enni adunk nekik, hanem amikor segítségre is szorulnak. Egy egy betegség igen csak sokba kerülhet, annak a meggyógyítása. Ezt is vállalnunk kell akkor amikor úgy döntünk, hogy valamilyen állatot vásárolunk. Ezt sokan nem mérik fel sajnos.

Egy átlagos kismacska általános betegsége, mint egy bőrbetegség, vagy atka, rüh…több tízezer forintba is kerülhet sajnos. Nem beszélve az élősködőkről.

Neked van valamilyen állatod? Felelősnek tartod magad érte? Persze számos gond merül fel még ezen kívül is. Sokan azzal sem foglalkoznak, hogy a szaporodást kézben tudják tartani. Legyen szó egy kinti, vagy benti állatról, egyformán fontos a kérdés. Tehát mindenképpen jó alaposan gondoljuk át, ha valamilyen állatot akarunk tartani, hiszen attól a pillanattól kezdve mi leszünk érte a felelősek!